Schoolbezoek Montessorischool van Lith Deventer

Rondleiding Bolwerksmolen

Normaal gesproken is de molen elke dinsdag en zaterdag open tussen 10 en 16 uur. De molenaar en de vrijwilligers zagen dan stammen en doen allerlei voorkomende klussen, zoals zagen slijpen, stammen uit het water takelen, bomen op de zaagslede hijsen en vastzetten, de zagen stellen etc. Tussendoor geven zij graag uitleg aan de bezoekers over de bomen, het "wateren", het zagen en wat dies meer zij.

NB. Een donatie in de bus voor onderhouds- en materiaalkosten wordt van harte op prijs gesteld. Met enige regelmaat moeten wij vet, vijlen, touwen, verf, gereedschap, kettingen en dergelijke aanschaffen om de molen te kunnen laten draaien.

Ook heten wij graag groepen kinderen van basisscholen, groepen scholieren en andere groepen volwassenen van harte welkom. Op de foto ziet u de een groep kinderen van de Montessorischool van Lith uit Deventer. Zij zijn zeer geïnteresseerd in de uitleg van de werking van de molen. Wilt u ook een bezoek brengen met een groep? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de molenaar (zie bij contacten). en hij vertelt u precies wat de kosten zijn.  Er wordt een interessant educatief programma gepresenteerd, zowel in theorie als in de praktijk op de werkvloer van de molen.