Hout te koop

Planken en Balken te koop

Om te laten zien hoe de molen werkt en heeft gewerkt sinds de bouw in 1863 zagen wij voortdurend bomen. Door deze zaagdemonstraties verkrijgen wij balken en planken in alle soorten en maten. En al deze planken en balken wachten alleen nog maar op u om gekocht te worden. Voor het zagen gebruiken we alleen inheemse boomsoorten en zodoende heeft u keus uit planken of balken van onder andere de volgende houtsoorten:
1. Eik
2. Douglas
3. Kersen
4. Iep
5. Essen
6. Esdoorn
7. Abeel
8. Lariks
9. Plataan
10. Linden
De planken en balken kunnen vaak nog op de juiste lengte gezaagd worden met behulp van een motorzaag (dit doen wij ter plekken). Het is echter mogelijk dat de maten die u zoekt of de gezochte hoeveelheid (bijvoorbeeld in strekende meter) niet beschikbaar zijn in de voorraad van gezaagd hout dat wij reeds hebben. In dat geval is het mogelijk dat wij voor up op bestelling zagen. Wat inhoudt dat wij dus vanaf het moment dat wij bomen uit het water halen al zorgen dat we de juiste houtsoort en de juiste maten voor u zagen. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid kan dit echter enkele weken innemen. Wij zijn immers geen productiebedrijf. Houdt er wel rekening mee dat als wij voor u op bestelling zagen het hout nog niet bij ons de kans heeft gehad om goed te drogen. (zeker als u het hout binnen wilt gebruiken moet er rekening mee worden gehouden dat het dan nog gaat krimpen).

Ook is het mogelijk dat u nog een boomstam (of meerdere) heeft die u graag in planken of balken wil transformeren. Hier staan wij natuurlijk ook voor open.

Heeft u interesse in duurzaam gezaagd hout waarbij u een stukje cultuur en geschiedenis van deventer helpt te blijven bestaan neem dan contact met ons op! Prijzen worden bepaald door meerdere factoren (denk aan lengte, dikte, en soort hout etc)

LET OP: Wij bezorgen niet aan huis. U dient uw bestelde/gekochte hout zelf op te halen!!