Zelfgemaakte meubels te koop

Op de molen zagen we veel hout. En als alle onderhoudklussen gedaan zijn en er een klein uurtje vrije tijd is dan proberen we ook leuke meubelen te maken uit de planken of restanten die we hebben gezaagd. Dit heeft tot noch toe geleid tot de volgende geslaagde meubelen:

Ook leuk als cadeau!

Tuinstoel:
Een mooie opklaptuinstoel (gemaakt in samenwerking met Sallcon Werktalent):

Een klapstoel met een Scandinavische look gemaakt met een prachtige vormgeving en een heerlijk zitcomfort. Niet onbelangrijk, ook heel handig in te klappen en op te bergen. Een mooie stoel, ideaal voor in de tuin, maar ook in huis!

De stoel kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Momenteel zijn er nog stoelen in voorraad die gemaakt zijn van bomen uit de omgeving van Deventer. Van Thuja (nog enkele) en van Douglas. Thuja behoort tot de cipressoort, is een lichte houtsoort van kleur en gewicht, zodat de stoel gemakkelijk verplaatsbaar is en meegenomen kan worden. Douglas behoort tot de naaldhoutsoorten. Het hout heeft een lichte geelbruine kleur en is harshoudend. Tijdens het drogen verdwijnt de meeste hars, het heeft een fijne nerf en werkt weinig.

Het hout is tenminste 2 jaar gewaterd in de kolk achter de molen en daarna in de Bolwerksmolen gezaagd en gedroogd bij de molen. Bolwerksmolen werkt samen met Sallcon Werktalent waar de stoel wordt gemaakt.

Tuinbankje zonder rugleuning:
Leuk bankje om in de tuin te zetten en als je er niet op wilt zitten staat het ook mooi met bloemetjes erop.

Bankjes kunnen in gewenste lengte en met een gewenste houtsoort worden gemaakt (bedenk wel dat hoe langer hoe instabieler)

Tuintafel:
Een mooie tafel gemaakt van de schaaldelen van gezaagde bomen

Afhankelijk van de lengte van de poten kunnen we er een sta of een zittafel van maken (op de foto ziet u een statafel)

Nieuw in het assortiment!

De onderstaande meubelen zijn op bestelling te krijgen.

Tuinbank met rugleuning:

Zeer lekkere zitbank voor in de voor- of achtertuin. De scherpe randjes zijn er reeds af geschaafd en hij is iets geschuurd. Bewerken hoeft in principe niet maar dan zal de bank wat minder lang meegaan. Beitsen en of lakken zullen ook van invloed zijn op de kleur en vandaar dat we dit aan u overlaten. Dan kunt u zelf bepalen wat u mooi vind. Naast dat de bank lekker zit is hij ook zeer stabiel mede door de brede poten en ook door het gewicht.

Verkrijgbaar in diverse maten (op de foto ziet u een bank voor kinderen en voor volwassenen)

Compact kinderstoeltje:

Leuk stoeltje om te gebruiken bij buitentheekransjes met uw kinderen. de stoel is goed massief en zal dus niet snel omvallen en of wegwaaien.

Verkrijgbaar in verschillende maten.

Een ander model tuinbank hebben we ook!:

 Als u niet zo houdt van het geshowde model met een wat ruwere afwerking van het hout. Dan is deze bank misschien wel iets voor u! Een mooie bank bestaande uit rechte balken voor een wat nettere look.