Terugblik molendag 2017

13 mei was het dan zover de molendag van 2017. We hadden er eindelijk eens perfect weer bij na jaren van harde wind en of regen. Eigenlijk was het weer dit jaar te aardig want er stond zo weinig wind dat de wieken niet echt wilden draaien. Gelukkig echter hadden we dit jaar een extra volgepakt programma. Dus haast niemand heeft gemerkt dat de molen stil stond.

Demonstraties

We hadden natuurlijk de demonstraties van de werkzaamheden ronde de molen zelf. We hebben weer bomen uit het water getakeld. Deze bomen geschild. Ze daarna op de zaagsleeën gelegd en ook nog een deel van gezaagd. Daarnaast veel vragen beantwoord van de bezoekers over de molen zelf. Hiermee weer veel mensen blij kunnen maken.

Activiteiten

Maarja er waren daarnaast nog tal van andere activiteiten. Zo heeft de mallejan twee keer een tocht gemaakt van het worpplatsoen naar de molen om 2 stammetjes die op het worpplatsoen lagen naar de molen te brengen. Dit gaf natuurlijk veel bekijks. Bij de eerste tocht ook nog een mooie toespraak van onze weghouder Fritz Rorink. 

Daarnaast was er vollop muziek. Zo heeft het dweilorkest de intocht van de malle jan bij de molen een feestelijk tintje gegeven met hun muziek. Ze hadden echter wel concurrentie van de vele orgeltjes en het grote orgel dat ook op het terrein opgesteld stonden. Voor wie liever een boek las dan zich met muziek bezig te houden was Danny Hanekamp weer aanwezig met boeken van Bookcrossing Deventer. Deze gratis boeken konden weer zo meegenomen worden om op het terrein of thuis te lezen.

Maar voor de echte actieve bezoekers die graag de mouwen uit de handen staken hadden we dit jaar ook een kinder houtwerkplaats. Hier konden kinderen een boot in elkaar knutselen. En nadat de eerste bedacht dat het leuk is om je boot voor te trekken met een stuk touw werd het terrein snel overwoekerd met langs scheurende boten!

Om dan weer even op adem te komen kon je gaan genieten van de goochel show van goochelaar armando. Die met zijn humor jong en oud aan het lachen kreeg. Daarnaast kon je ook nog weer op krachten komen door de lekkere pannekoeken en andere versnaperingen van het Volkshuis te nuttigen.

Ten laatste waren er nog diverse houtwerkers op het terrein aanwezig die lieten zien wat je wel niet allemaal van een blok hout kon maken. En sommige van deze fraaie resultaten waren dan ook nog eens te koop.

Er zijn filmpje gemaakt door de goochelaar. Bekijk ze hier:


Dus wij zeggen maar zo: "Wees erbij op 13 mei!"

Meer Info en tijden:

Op 13 mei begint de Nationale Molendag 2017 om ca. 10.00 uur tot ca. 16:00.
Wethouder Frits Rorink

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de molenaar, Ber Fort.
Hij is bereikbaar op:
Adres: Bolwerksweg 8
Postcode: 7419 AA Deventer
Tel.: +31 (0) 570 61 50 40 of 06-48 64 38 49