Deventer op Stelten bij de Bolwerksmolen

Bij het festival van Deventer op Stelten werd er dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van de locatie Bolwerksmolen om een act uit te voeren. Deze act in de voortuin van de Bolwerksmolen was een groot succes!!!

Het gaat om de Act: Paard, Brandweerwagen, Kikker Kermis (PBK kermis). Deze act is geproduceerd door ons eigen Deventers Theatherschip in samenwerking met het Kameroperahuis en het NJO.

Informatie over de act:

Op de rand van een verlaten plein staat een oude, vervallen draaimolen. Een verwilderde eigenaresse zwerft rusteloos rond de gammele attractie, wanhopig op zoek naar kinderen die het nog aandurven om een ritje te maken op een van haar drie roestige figuren. Paard, Brandweerwagen en Kikker staan ondanks de gebrekkige interesse nog altijd te wachten op nieuw publiek. Maar Kikker is de sleur van het kermisleven zat. Het is altijd hetzelfde rondje en altijd dezelfde muziek. Kikker droomt van avontuur, van onontdekte plekken achter de horizon en tegen advies van Brandweerwagen in besluit hij op een dag dat het tijd is om te gaan…

Het Theaterschip, het Kameroperahuis en het Nederlands Jeugdorkest presenteren deze zomer Paard, Brandweerwagen & Kikker; een kermisopera voor het hele gezin.

Deze act wordt een totaal van 6 keer opgevoerd, en werd alle keren druk bezocht! Speciaal voor deze act was er een terras gemaakt bij de bolwerksmolen waar de vrijwilligers dranken verkochten. En door het mooie weer (die enkele buien vergeten we gewoon) werd hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Daarnaast was de molen natuurlijk ook gewoon open op Zaterdag. Zodoende hebben ook veel deventer op stelten bezoekers gelijk een bezoekje aan de molen gebracht en hadden de vrijwilligers hun handen vol met rondleiden en vragen beantwoorden van deze vele bezoekers.